Weer een hoop beleefd.... - Reisverslag uit Cochabamba, Bolivia van Hilde & Grietje - WaarBenJij.nu Weer een hoop beleefd.... - Reisverslag uit Cochabamba, Bolivia van Hilde & Grietje - WaarBenJij.nu

Weer een hoop beleefd....

Door: wijzijninbolivia

Blijf op de hoogte en volg Hilde & Grietje

22 November 2010 | Bolivia, Cochabamba

Olaa Olaa (H)olandaa!(meest gemaakte grap bij de familie),
Hier weer een teken van leven van ons... weer genoeg beleefd om met jullie te delen!
Als eerste hebben we een tijdelijke nieuwe huisgenoot genaamd James. Een reiziger uit Engeland waar het heel goed mee klikt. Ondanks dat hij Hilde uit haar kamer heeft geschopt.. en we nu dus buiten reisgenootjes ook kamergenootjes zijn geworden (wat erg gezellig is!) vroegen we hem na 1 dag al gelijk mee op ons weekend naar Villa Tunari. Het bleek erg gezellig gezelschap te zijn.. en wat een mooi weekend hebben we weer gehad. Villa Tunari ligt meer naar het noord-oosten van het land en dus ook meer richting de Jungle van Bolivia.Dat was te merken... tijdens de busreis werd het steeds groener, klammer en warmer om ons heen!
De zaterdag zijn we naar parce machia gegaan.. een inmens groot natuurpark waar verschillende dieren in vrijheid leven.. vooral heel veel apen! Tijdens onze tocht door het park ontmoetten we steeds meer apen die alles behalve mensenschuw waren. Grietje vond het wel een uitdaging om een apengevechtje aan te gaan met een vd apen om een fles water!Wees gerust, beide apen... um mens en aap maken het goed!
We kwamen uit bij een klein watervalletje waar we even hebben afgekoelt. Ondanks het stoere gevecht van Grietje was ze niet meer zo stoer toen ze een slang dacht te voelen in het water en binnen mum van tijd op Hilde sprong die het & Grietje (die ondertussen bovenop Hilde lag) bijna niet meer hield van het lachen.
Smiddags zijn we gaan zwemmen in free poza´s.. (natuurlijke bronnen) en nog even de plaatselijke discotheek opgezocht!
Zondag zijn we gaan raften... en van rotsen gesprongen onderweg. We dachten dat wij hard konden gillen maar later bleek dit niks te zijn bij het gilletje van onze broer James haha!
Vervolgens de bus terug naar Cochabamba.. waar we letterlijk moesten vechten voor een plekje!
Afgelopen week en weekend zijn we lekker in ´onze´ stad gebleven wat heel leuk was. Veel dingen ondernomen ook met onze nieuwe broer!
Gewerkt op de projecten en gebrainstormd over leuke activiteiten die we kunnen doen met de kinderen.. linkend aan het project.
Zo hebben we vrijdag heel veel witte tshirts gekocht waar de kinderen al hun groentes en plantjes op kunnen tekenen en gaan we met een ander project een twisterspel maken (de nieuwe uitgebreide versie.. namelijk met plantenprocessen!)We zijn dit weekend al een beetje begonnen met het vorm te geven.
Vandaag hebben we de tshirtjes al uitgevoerd.. wat een succes was maar tegelijkertijd ook wel lastig is om alles precies duidelijk te maken in het spaans aan de kinderen wat je precies bedoeld. Al ging het voor de eerste keer niet slecht af!
We brainstormen iedere week voor activiteiten die we dan de volgende week kunnen uitvoeren. Zo hebben we ook bedacht dat we een poppenkast willen gaan maken met poppenkastpoppen van sokken en we willen een salsacursus(avond) organiseren voor een vd tehuizen waar wat oudere meiden wonen... nu nog opzoek naar een goeie salsaleraar!
En dat allemaal van jullie sponsorgeld, wauw wat een mogelijkheden!We kunnen onze creativiteit helemaal laten gaan!

Wat hebben we buiten (brainstormen voor) het project verder nog gedaan afgelopen week?Hier een korte opsomming:
bitterballen gemaakt (op recept van grietje´s oma), naar een voetbalwedstrijd geweest met Raoul en James (Cochabamba AURORA vs Santa Cruz.. 2-1!), sinterklaasliedjes gezongen en onze schoentjes gezet (en gevult!),benen laten harsen, een heel hoog hotel beklommen (via de lift haha) met uitzicht over de verlichte stad... waar we vervolgens al weer snel werden uitgezet, empanadas leren maken van Blanca, uitgekeken naar Grietje´s papa (die dit weekend komt!), lootjes getrokken voor kerst met de familie, naar de bioscoop geweest met zijn tweetjes voor nog geen 3euro, heel hard gejuicht om het supernieuws dat Hilde´s zus naar Bolivia komt, 2 boliviaanse verjaardagen gevierd van familieleden... en aangezien we het kort gingen opsommen stoppen we nu!

De komende week gaan we weer vol enthousiasme aan de slag met de kinderen en dit weekend zullen we afreizen naar Santa Cruz om Grietje´s vader te verwelkomen in dit kleurrijke land!

Ciao Ciao!
Hasta Luego,

• 22 November 2010 - 21:35

Willemijn:

Hallo Hilde ( en Grietje)
    Het blijft heerlijk om jullie verhalen te lezen dat ik zelf bijna de neiging heb om ook maar op het vliegtuig te pakken en ergens heen te gaan.
    Ga zo lekker door met jullie creativiteit en met het plannen van reisjes!!
    X Willemijn

• 23 November 2010 - 09:15

Merel :

Hahaha, ik moet elke keer zo lachen om jullie verhalen! Klinkt heel stoer allemaal, geniet er nog van!

Liefs uit DB

• 23 November 2010 - 10:41

Diny:

Tjonge wat een avonturen. Onder het genot van een kopje koffie heb ik heerlijk jullie verslag zitten lezen.Wat zal het saai zijn voor jullie als jullie weer terug zijn maar dat duurt gelukkig voor jullie nog even.
    dikke knuffel
    Diny

• 23 November 2010 - 10:43

Tamaarr:

Gewoon bitterballen gemaakt, nice! Maar wat tof al die activiteiten en een leuke creativiteit.
    Succes met het vinden van een (zeer leuke) salsaleraar ;)

Ik ga morgen ff paar daagjes vakantie vieren in Sevilla :D

Kijk uit naar jullie volgend verhaal.

xx

• 23 November 2010 - 11:15

Marlou:

Woow jullie doen echt zoveel! Wat zijn jullie toch 2 actieve meiden. En super leuk dat je zusje je komt opzoeken! Xx

• 23 November 2010 - 12:16

Zilla:

Ola Ola!!!
    Weer een keer een berichtje van mij..
    Haha echt geweldig, leuk jullie verhalen!!
    Ik ben erg benieuwd naar de salsales Margarita ;) Maar dat zal vast super gaan! En als je geen leraar kunt vinden, kun jij t altijd nog geven toch??
    En met die slang hahah ik zie t al helemaal voor me!! (leek t een beetje op toen in die vennen met kikkers?)
    Maar echt zo vet wat jullie daar allemaal doen!! Raften, door de jungle lopen met apen, bitterballen gemaakt, voetbalwedstrijd gezien (die mannetjes op t veld trouwens, echt grappig!), naar de bioscoop geweest, waaauw! ik ben echt jaloers!!
    Geniet er van!!!
    xxx

• 23 November 2010 - 20:44

Sjan:

Leuk om jullie nieuws te lezen! Wat bijzonder voor jullie om dat allemaal mee te maken.
    Geniet ervan.

Hartelijke groeten van Sjan

• 23 November 2010 - 21:47

Saskia. :

Hillie, na het oefenen van salsakunsten in de slim kan je dat daar ook wel toch ;)

• 25 November 2010 - 20:55

Marjo:

Hoi Hilde en natuurlijk ook Grietje (die ik nu van de foto's ken!).
    Ik kreeg het adres deze week van je moeder, Hilde en ben aan het genieten van je reisverslagen en vooral van de prachtige foto's! Wat een onvergetelijke reis beleven jullie! Geniet er maar fijn van en ik volg jullie op deze prachtige site.
    Groetjes, Marjo.

• 27 November 2010 - 11:30

Ingrid:

He Grietje en Hilde, wat een leuke verhalen. Martien is donderdag vertrokken. Hij zou via New York naar Miami vliegen, maar ze hadden hem gevraagd of zijn reis gewijzigd mocht worden. Nu is hij via Chicago gevlogen en wel superdeluxe, business class ! Hij is nu Miami aan het verkennen en over 2 dagen is hij bij jullie. Veel plezier nog !

• 27 November 2010 - 13:03

Addy:

Effe wat Nederlandse info.............het sneeuwde hier vanmorgen!!

• 01 December 2010 - 09:13

Lieske:

hoi grietje hoe is het nu je pa er is hier is het rustig nu hij er niet is .. zijn prachtige foto,s allemaal groetjes lieske

• 01 December 2010 - 09:13

Lieske:

• 02 December 2010 - 07:45

Anouk:

Hoi lieve Hilde, eindelijk weer een berichtje uit het '' witte "' vught. Wat hebben jullie het Super! En wat geweldig dat Marleen komt. Roos heeft de Sinterklaaskoorts. Wat super dat de tshits zo`n succes zijn! Ik veheug me erop dat je me empanadas leert maken. Heel veel liefs de Rekjes

• 02 December 2010 - 22:03

Gert Brunink:

Hoi Griet,

Al vast van harte gefeliciteerd met je verjaardag en ik geniet van jullie verslagen. Groetjes ook aan Martien en Hilde.
    Veel liefs,

Gert