NME Mundial
Door: wijzijninbolivia
Blijf op de hoogte en volg Hilde & Grietje
11 November 2010 | Bolivia, Cochabamba
NME Mundial biedt meerdere tehuizen in Cochabamba een lesprogramma aan waarin zij kinderen leren hun eigen tuin te onderhouden en te verbouwen. Samen met Erica (onze collega!) bezoeken we in de ochtend een tehuis en in de middag. Sommige tehuizen bezoeken we meerdere keren per week en andere maar eenmaal per week.
De werkzaamheden op de tehuizen zijn tot nu toe heel divers. De ene keer gaan we bedden maken om plantjes op te verbouwen en de andere keer zijn we meer aan het klussen met de kinderen. Niet alleen de kinderen zijn dus op ieder tehuis heel verschillend maar ook de werkzaamheden.
De afgelopen week zijn we bijvoorbeeld bezig geweest bij een tehuis (met wat oudere meiden van rond de 15 jaar) met het bouwen van een kas. Hier in Bolivia heb je nodig voor een kas; palen, touw, stevig plastic en naald&draad. Aardig groot verschil met Nederlandse kassen hé;). Het is hard werken maar wel heel leuk omdat je gelijk resultaat ziet!
Het gaat ons goed af vinden we zelf!
Alleen maar positieve berichten hier vanuit Cochabamba!
Na deze werkweek verschijnt het weekend weer inzicht... en we hebben besloten maar weer eens een weekendje weg te gaan haha. Ditmaal naar Villa Tunari.. het dorp van de hotwaters en het begin van de Jungle´s van Bolivia!
Blijf kijken voor hoe dit zal aflopen met Margarita y Ilda en Bolivia!
11 November 2010 - 21:30
Joris:
Coole foto's Hilde en Grietje, bij die watervallen en bergen!! -
12 November 2010 - 11:05
Lotte:
Hoi Hilde,
Heerlijk om eventjes studie-ontwijkend gedrag te vertonen en wat van jullie verhalen te lezen! ;)
En de foto's spreken ook boekdelen. Vooral die van jullie 'in the middle of nowhere' in het water, vind ik er heel gaaf uit zien. Blijf zo genieten daar en veel succes met alles!
Hier gaat alles z'n gangetje: stormachtig weer en vanmiddag weer oppassen :)
Groetjes, Lotte. -
12 November 2010 - 11:32
Tamaarr:
Mooie afleiding op de laatste dag v/d werkweek. Leuke pics!!
Vanaaf weer wijntje drinken met je zussie.
xx -
12 November 2010 - 17:33
Mama:
Meiden, het is heerlijk om jullie zo vrolijk op de fotoos te zien staan. En wat fijn dat je daarnaast ook zulk bijzonder werk mag doen!
Lieve groet, Mama -
13 November 2010 - 09:24
Broos:
vanuit een regenovergoten waalwijk lees ik je mooie ervaringen en zie de mooie foto;s . Daar zou ik ook wel acute voor willen ver-"kassen". -
14 November 2010 - 13:17
OPA:
Eindelijk wordt er ook nog eens gewerkt.(grapje)Leuk verslag en prachtige fotoos.Oma en ik genieten er elke keer van.Groeten van Oma en mij. -
15 November 2010 - 18:35
Alice:
Hey lefgozers,
Super leuk joh en heel mooi daar!!! Ik had het nooit gedurft, gelukkig jullie wel haha! Werk ze nog, doen wij dat hier ook...
Groeten uit het regenachtige Holland! -
15 November 2010 - 20:10
Tjolina:
Grietje wanneer hebben we een skype date? -
17 November 2010 - 12:04
Addy:
Buenos dias muchachas,
Pienso que todo esta bien con vosostras!
Enne .... ik ben benieuwd wat de Boliviaanse jungle jullie weer voor avonturen heeft opgeleverd afgelopen weekend. -
22 November 2010 - 16:47
Mieke & Lina.:
Hallo Hilde en Grietje,
we lazen dat jullie het daar erg goed hebben!
Wat is het mooi daar,en wat een mooie avonturen.
Kunnen jullie nog wat hulp gebruiken dan komen wij graag ook een paar weken naar Bolivia ;)
Wij wensen jullie nog heel veel plezier en een mooie tijd toe.
xxx Mieke en Lina